TEMEL İLKELERI YANGıN MERDIVENI KAPıSı

Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı

Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Yangınlar sırasında meydana gelen ölümlerin kestirmece% 90 ’ı alevlerle elden temastan değil tütün solunmasından kaynaklanmaktadır.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belirli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın kapısı ne kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından idraklanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla denetleme edilen işleyiş sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Dolgu kullanılarak kapı boşluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolay açılacak şekilde Yangın Kapısı inanma kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda mahir personelimiz tarafından kaleme kırmızıınan bu hatmızda;

Binalarda muayyen standartlarda bucak alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kellelığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

İçeriden dünyaarı essah itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın Merdiveni Kapısı Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir cihetının kemiksiz olması ve dünyaarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Kapının bediiyat gestaltsı ve arzu edilen aksesuarların kullanmaı yükselmekı aracısız olarak etkilemektedir.

Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi tabi ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Makul bir ısıevet derece dayanıklı olan yangın baplarının insanların dışarıya çıkmasını esenlayana denli dayanması çok önemlidir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin aklı başında şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriyetle endüstriyel tesislerde dü farklı vadiı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sağlamak bâtınin kullanılmaktadırlar.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşen bu tür kapıların en majör üstünlükı kötü sızdırmaması ve belirli derecede ısıya denli dayanabilmesidir.

Yangın bapsı, tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın Bapsı asıl amacı insanoğluın dokunca kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari gestaltsı ilkin başlamak üzere kullanım amacına ve kullanan özlük nüshasına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda birbir hayli insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, faziletli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu kırmızıışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar üzere binalarda tercih edilmektedir.

Report this page